Hei, og velkommen til min blogg!

Mitt navn er Johanne Skaatun. Jeg er 24 år og studerer markedsføring og salgsledelse ved Høyskolen Kristiania i Oslo.

Utenom skolegang ligger mine interesser ofte på friluftsliv, trening og å bruke tid med mine venner og familie. Jeg er veldig glad i å være ute, oppdage nye fjelltopper og teltplasser!

Jeg er veldig spent på dette semesteret hvor vi skal ha valgfaget «digital markedsføring». Den digitale revolusjonen som pågår er vi nødt til å tilpasse oss, og dermed syns jeg dette er både et viktig og spennende fag. Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle opprette min egen blogg, but here we go!

Forventningene mine til hva jeg skal lære og hvilke ferdigheter jeg skal sitte igjen med til sommeren, er store. Frem til nå har vi hatt mer teoretisk tunge fag. Jeg har vel alltid vært mer den praktiske typen og frem til nå har jeg brukt tankekart og tegninger for å huske og forstå fagene som forbrukeratferd, marked og samfunn, supply chain management, metode og statistikk osv. Derfor gleder jeg meg veldig til et litt annerledes semester med digital markedsføring. Jeg ser for meg at dette blir mer praktisk, eller, vi får bruke den teorien vi allerede kan – og det nye vi lærer – på en praktisk digital plattform.

Interessen min for markedsføring, strategi og påvirkning oppsto etter endt videregående. Jeg var helt rådløs, lik mange andre som kommer ut fra videregående. Jeg ante ikke hva fremtiden min skulle bestå av, så jeg begynte å jobbe. Jeg hadde to «friår» hvor jeg måtte teste meg selv.

Jeg startet å jobbe som selger i en interiørbutikk, egentlig bare for å ha noe å gjøre. Men i denne interiørbutikken skjedde det noe. Jeg fikk utfolde meg etter hvert som jeg fikk mer og mer ansvar. Jeg kjente for eksempel at det var spennende å se hvordan vareplassering kan påvirke kjøpemønsteret til kundene. En liten spire var plantet, og veien gikk videre til Treider fagskole hvor jeg fikk testet fagene jeg trodde var av interesse. Etter et år på Treider med strategi, bedriftsøkonomi, markedsføring og en veldig spennende praksisplass på Trekanten kjøpesenter i Asker hvor jeg fikk følge markedskoordinatoren, satset jeg på Høyskolen Kristiania, og her stortrives jeg i dag.

Jeg er ganske sikker på at det er digital markedsføring jeg vil jobbe med etter studiene (kanskje også underveis), så nå gjelder det bare å suge til seg den lærdommen man kan.

Denne bloggen skal handle om digital markedsføring, mine tanker, meninger og refleksjoner om forskjellige aktuelle tema.  Jeg håper du vil følge meg på veien videre!

Jeg har laget en kort introduksjon av meg selv, den  kan du se om du trykker her!

 

Om det skulle være noe noen lurer på, kan jeg kontaktes på Mail johanneskaatun@hotmail.no.
Ellers er jeg aktiv på Instagram www.instagram.com/jskaatun
Linkedin www.linkedin.com/johanneskaatun